Munka lehetőségek manapság

Milyen kereseti és megélhetőségi lehetőségek vannak manapság, tesszük fel a kérdést a barátainknak, az ismerőseinket, valamint az állás keresés közben.

A munka lehetőségek manapság a mai világunkban igen széles körben mozognak, pontosabban, a minimálbértől egészen nettó 200.000 forintig tudunk elhelyezkedni pályakezdőként. És most ugrik a maki a vízbe. Milyen a végzetségünk, van -e tapasztalatunk az adott munkakörben, esetleg ajánlásunk? A munkavállalás nézete a fiatalok körében állomvilágba lépett át, így az adott munkalehetőséget, nem fogadja el mondván, a kezdő fizetés még rezsire sem elég, nem hogy megélhetésre.

Munka lehetőségek manapság

Vicces, de sok fiatal érettségizett, diplomás, vagy egyéb felsőfokú végzettséggel rendelkező 25 év alatti felnőttek,  igényeik nagyon magasan vannak. Igaz, van egy ismerősöm, aki projekt menedzsment szakon végzett, de amiről tudok, azaz, hogy másfél, 2 évnél tovább egyetlen-egy munkahelyen sem maradt, annak ellenére, hogy fizetése mindenhol meghaladta a 200eFt-nál magasabb összeget. Meglátásom szerint a mai elvárások a frissen végzettek részéről, irreálisan távolvannak a valóságos magyar gazdaságtól. Ez itt nem a nyugat, hiába is szeretnénk a magyar munkáltatók még sok éven át nem fogja tudni (nem is akarja) megadni az 1500 – 2000 eurós béreket.

Nem mindenkinek vannak ilyen lehetőségei mint az ismerősömnek volt (ő legalább itthon maradt).

Egy oldalon egy pár embert megkérdeztek a munkavállalással kapcsolatosan, mi most közzétesszük itt a blogunkon a véleményeket.

Munka lehetőségek manapság

Válaszok:

  1. Azt tanulja egy mai fiatal, amire külföldön van igény, ha leballagott, irány az országhatár! – összegezte egy fiatalember.
  2. Tanultam angolul, most gyűrőm a németet, hogy megálljam a helyem majd egy külföldi ipari cégnél.
  3. Magyarországon nem lehet, illetve nem érdemes munkát vállalni! – fogalmazott röviden, tömören az épületgépész végzettségű fiatalember.

Az igények nagyok, de az álmok még nagyobbak, fel kéne ébredni,… mind két félnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.