Újabb uszodai erőszak került elő

Egy harmincas éveiben járó nő mondta el a HVG-nek, hogy egykori edzője rendszeresen molesztálta a margitszigeti Sportuszodában, majd meg is erőszakolta.

Egy harmincas évei végén járó hölgy újabb uszodai erőszakról szóló történettel állt a nyilvánosság elé. A nő Kiss László hatvanas évekbeli nemi erőszak-ügye után döntött úgy, hogy beszámol a saját történetéről a sajtónak.

A nő gyerekként, a kilencévesen elején kezdett el úszni egészségügyi okokból a margitszigeti Sportuszodában, ahol egy szakmája mestereként emlegetett edzőhöz került. Természetesen a kislányt anyukája annak idején elkísérte a kora reggeli edzésekre, viszont az edző az edzések kezdete után nem sokkal fogdosni és molesztálni kezdte a lányt, mikor egy másik medencébe vitte át őt teljesen egyedül.

Uszodai erőszak

Nem közeledett a gyermek felé rendszeresen, azonban rendszeressé vált az abúzus. Az edző a molesztálás mellett elhitette a kislánnyal, hogy rossz lenne, ha a szülei megtudnák, mit csinál vele ott a medencében és megutálnák ezért, amit most csinál, így nem mert szólni a szüleinek a gyermekként. A nő arról is beszámolt, hogy őt az edzője molesztálta, ezért egyáltalán nem foglalkozott vele például a masszőr Bacsa István, vagy ismertebb nevén ” Kicsi bácsi ” , akiről még Szepesi Nikolett úszónő írta könyvében a molesztálását, majd több áldozat is jelentkezett, köztük a masszőr unokahúga is. Az ő ellene indított eljárást a rendőrség elévülésre hivatkozva szüntette meg.

Uszodai zaklatás

A kislány, bár szorongóvá vált a szexuális zaklatás végett, nem hagyott fel az edzésekkel, amiket szülei ösztönzésére kezdett el. Egy alkalommal, amikor egyedül indult el az edzésről a Margitszigeten, az edző utána iszkolt, a földre lökte, megütötte, fojtogatotta, majd meg is erőszakolta egy bokorban. Egy járókelő talált rá, és bár a szülei ezután bevitték a Sportkórházba, nem tettek rendőrségi feljelentést az edző ellen, mert a szülők kifejezetten a rendszer ellenségeinek számítottak. Így bírósági ügy sem lett ebből, de a nemi erőszak után a lány felhagyott az úszásedzéssel.

banner

A történetét alapján ő nem volt egyedül, akit a szóban forgó, már akkor nyugdíjas korú, mára pedig már meghalt edző rendszeresen molesztált, mert mint mondta, úgy tűnt, rutinosan különítette el őt a többiektől, erről már írtunk a fenti sorokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.