Boston Dynamics fejlesztése a robot kinyitja az ajtót

Évek óta fejlődik a Boston Dynamics által elkészített robotok. Bemutatókat nézve néha megsajnáljuk a gépeket, máskor pedig leesett az állunk. Majdnem lemaradtunk azonban a Ghost Robotics fejlesztéséről, amire nehéz szavakat találni.

Boston Dynamics fejlesztése

A 2015-ben alapított amerikai vállalat legfőbb célja a gépi lábasjószágok értékesítése. A vásárlói között leginkább egyetemeket sorolnak, de ott van maga a Google is, illetve az Alphabet DeepMind divíziója. Szabadalmaztatott direct-drive technológiájukkal a tervek szerint konkurenciát jelenthetnek hamarosan a kerekes robotoknak is.

Boston Dynamics robot
Boston Dynamics robot

A Ghost Minitaur platformra épülő megoldásuk licencelhető és továbbfejleszthető. Ennek ellenére egyelőre valóban nem olcsó gépről van szó. Az ára 11 500 dollárért a vásárolható meg. A berendezés töltésével 6,75 órát használhatjuk készenléti állapotában, de 20 percnyi teljes sebességgel (2m/s, azaz 7,2 km/óra) történő mozgást add a gyártó- Meglepetésre a kiegészítő akkumulátor elérhető lesz a termék megvásárlása után. A Ghost Robotics szerint mire kiskereskedelmi forgalomba kerül a Minitaur, az ára 1500 dollárra is csökkenhet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.