Újabb adatok az iskolai intézményekben

Meglepetés az iskolai oktatások, mert az derült ki, hogy a mai világunkban fiatal hagyja abba az iskolai tanulásokat. 2006-ban, eközben pedig az EU lehagy minket. Ezzel szenvednek a csehek, a szlovákok és a románok is.

Az országunkban csökkent tíz év alatt korai iskolaelhagyók aránya – írta le a HVG. Még az is kiderült, hogy jóval rosszabbul állunk, mint 2010-ben. 2006 és 2010 es év között egy kicsit javult a helyzet. A tanítás azért fontos lenne, mert a mai világunkban az oktatás mértéke szerint igen alacsony az országunkban. Így, ha jobb eredmények születnének az oktatás területén, még nagy is.

Iskolai intézmények és a hibák

Iskolai Oktatás - Bemutató fénykép
Iskolai Oktatás – Bemutató fénykép

2006-ban, ahonnan az Eurostat számolta az adatokat. Az derült ki, miszerint a magyar fiatalok 12,5 %-a volt korai iskolaelhagyó. 2010-re egy kicsit sikerült innen javítani.

A régiónkban máshol is vannak bajok, pontosabban: az egész EU-ban csupán három ország van.

Most akkor, mi is van ott?

2006-hoz képest a korai iskolaelhagyók aránya, Csehország, Szlovákia és Románia. Az uniós cél az, hogy 2020-ra 10 százalék alatt legyen az oktatási arány az iskolai intézményekben. Viszont az adatok alapján még változások is megtörténhetnek.

Reméljük, hogy az országunkban a tanítás növekedni fog, ergo 10 százaléknál magasabb legyen az oktatási arány.

Kérjük, írják le a véleményüket az oldalról a cikkenkről.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.